Geboren, 1975 in Groningen, en nog steeds wonend en werkzaam daar. 

Van 1995 tot 1997 volgde ik lessen aan kunstacademie Minerva in Groningen.  Na het eerste jaar waarin ik gelukzalig door het academie gebouw "zweefde " begon ik in het tweede jaar steeds onzekerder te worden en besloot te stoppen.

Daarna volgden verscheidene jaren waarin ik allerlei cursussen en workshops op het gebied van zang volgde (zangexpressie, songwriting, zanglessen, jazz..) Ik schreef zo nu dan liedjes en had wat samenwerkingsexperimenten met andere muzikanten. Maar, ook ben ik altijd blijven tekenen omdat dit voor mij een fijne manier is om te ontspannen en me in mijzelf terug te trekken. 

In 2013 begon ik met de 5-jarige deeltijd kunstopleiding van de Nieuwe Akademie Utrecht. Het is altijd een dilemma geweest hoe het beste mijn tijd en energie te verdelen over de 2 dingen die ik het liefst doe; tekenen en muziek maken. Ik heb gedacht (en denk nog steeds) dat ze te verenigen zijn in film/animatie.

Tijdens het vierde jaar heb ik daarmee geëxperimenteerd. Ik kwam er toen echter achter dat voor mij de muziek altijd het belangrijkste zal zijn; hetgene waar ik de meeste energie in wil stoppen, het meeste prikkelt om me verder in te ontwikkelen en het dichtst bij me staat. Ik heb toen besloten met de opleiding te stoppen en me vooral te richten op eigen muziek maken. Wel met het idee om op een gegeven moment de muziek op de een of andere manier toch nog te gaan combineren met beeld..dat blijft prikkelen...

Inmiddels ben ik erachter dat ik toch ook het tekenen en beeldend bezig zijn, nodig blijf hebben. Tekenen staat voor mijn introverte kant. Daarin kan ik me terugtrekken en weer opladen. Het extraverte van zingen en muziek maken geeft euforie, een hoop prikkels en gelukshormonen maar kan ook doodvermoeiend zijn voor een introvert persoon als mijzelfwink Vandaar dat ik me er nu dus officieel maar bij neergelegd heb dat er periodes zijn dat ik met beeldende kunst bezig ben en periodes dat ik alleen met muziek bezig ben.

Op deze site wil ik graag iets tonen van mijn beeldende werk.

( En voor degenen die geïnteresseerd zijn; mijn muziek is o.a. te beluisteren op https://www.numberonemusic.com/bettyssadsimplethings )